Airconditioners

Airconditioning

Airconditioning is niets anders dan de juiste verhouding tussen temperatuur en vochtigheid. Voor de vele dagen waarop de temperatuur in ons land verre van behaaglijk is, is airconditioning de oplossing.

Een goed woon-/werkklimaat is essentieel voor het goed functioneren van u en uw personeel. Daarom zorgt men er steeds vaker voor om in winkels, bedrijven en horecagelegenheden met behulp van airconditioning een aangenaam klimaat te creëren.

Ook thuis is het klimaat steeds belangrijker, een aangename koele woon- of slaapkamer is al lang geen overbodige luxe meer. Met de compacte en geruisloze wandmodellen van Mondial Airconditioning is er voor u ook een passende en betaalbare oplossing. Mondial heeft voor iedere ruimte de juiste airconditioning:

In een kort overzicht willen wij u graag de verschillen uitleggen.

mondial airco

Split

Split airconditioners zijn er om ruimtes, zo goed als, geruisloos te conditioneren.
Ze hebben een binnen- en een buitenunit.
De buitenunit voert een speciaal koelmiddel door koelleidingen naar de binnenunit, waar het koelmiddel de warmte onttrekt aan de binnenlucht.
De warmte van de binnenlucht wordt naar buiten afgegeven, en zo herhaalt het proces zich steeds weer.

Multisplit

Met een multisplit kunt u meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit. Ideaal als u meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen. De binnenunits zijn allemaal afzonderlijk te regelen.
mondial airco
mondial airco

Invertertechnologie

Een airconditioner met inverter technologie past het vermogen van de airconditioner aan de omstandigheden aan, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt. Een traditionele airconditioner schakelt uit zodra de ingestelde temperatuur bereikt is en schakelt opnieuw in zodra een ingestelde bovengrens wordt bereikt. Een principe van de invertertechnologie is dat de airco ’s morgens sneller opstart waardoor de ingestelde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airco continue op een laag niveau actief, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Luchtreiniger

Airco en luchtreiniger in 1 kan ook.
Een wandmodel airco met plasma cluster zorgt voor een aangenaam en schoon klimaat het hele jaar door.Dus geen last meer van stof,pollen of rookgeurtjes.

mondial airco
mondial airco

Warmtepomp

Het is ook mogelijk om met een airconditioner te verwarmen. Dan moet de airconditioner wel een zogenaamd, “warmtepomp” hebben. Het kan bijvoorbeeld ideaal zijn als u op vakantie bent geweest en de cv stond uit. Als u de airconditioner aanzet dat heeft u binnen enkele minuten al warme lucht. Bij een cv ketel kan dit toch altijd wel langer duren.

Watergekoeld

Soms is het niet mogelijk of niet toegestaan om een buitenunit te plaatsen. Daarom zijn er watergekoelde installaties, die werken namelijk zonder buitenunit, maar worden op de waterleiding aangesloten. Zo kunt u toch genieten van een heerlijk klimaat.
mondial airco
mondial airco

Wandmodel

Het woord zegt het eigenlijk al, een binnenunit die hoog aan de wand wordt geplaatst.

Vloermodel

Een binnenunit die laag aan de wand wordt geplaatst.
mondial airco
mondial airco

Cassette unit

Een cassette unit wordt vaak gebruikt in kantoren en winkels. Deze units worden geplaatst in een systeemplafond. Zoals u kunt zien op de bovenstaande foto’s, zijn er verschillende mogelijkheden met het koelen van een ruimte. Twee-zijdig, drie-zijdig of vier-zijdig uitblazen behoort tot de mogelijkheden.